FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto Yprauto Oostnieuwkerke Roeselare
× Home Aanbod Overname Sold Rallysport Historiek

Aarova Rally - Winst in GT klasse na bewogen wedstrijd

In extreem moeilijke omstandigheden werd afgelopen de Aarova Rally in Oudenaarde gereden. Andy Lefevere eb Marc Noppe wonnen in hun Porsche 997 de GT klasse in deze wedstrijd van het Jobfixers BRC, maar de zaakvoerder van Yprauto blikt met gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd. 

“Voor de wedstrijd kregen we te horen dat we in onze Porsches met een type banden moesten starten die totaal niet geschikt zijn voor zo’n weer. Wij waren op zondagochtend net zoals Tim Van Parijs meer geschikte banden gestart. Maar aan de finish van de eerste proef kwam een duidelijk gefrustreerde Patrick Snijers ons verwijten van oneerlijke concurrentie… We zijn dan in de service snel die nieuwe banden gaan kopen, en vertrokken richting proef 2 en 3. Wij hadden in tegenstelling tot Snijers onze banden niet ingesneden, omdat dit volgens het oorspronkelijke reglement ook niet mocht… Dioor een gebrek aan communicatie was ons niet meegedeeld dat dit plots toch was toegelaten. Maar opnieuw waren we sneller, dus het verschil zat zeker niet enkel in de banden, want wij hadden met niet ingesneden banden nog minder grip. Patrick ging even later van de baan, dus hij zal me wel bijstaan als ik zeg dat deze banden niet geschikt zijn voor een Porsche.” besluit Andy.

“Hiervoor heb ik geen Porsche gekocht,” gaat de garagehouder verder. “Ik hoop nog steeds om met een groep Porsches het tegen elkaar op te nemen. Ik heb heel veel respect voor het palmares van Patrick, maar ik ga niet naar de rally om zo behandeld te worden… Ik hoop dat we elkaar snel terug zien voor een mooie strijd op de proeven, want ik besef heel goed dat we altijd met hem rekening moeten houden…”

“Op sportief vlak mogen we dan wel gewonnen hebben, het was enorm moeilijk. We hebben maar 2 proeven kunnen echt aanvallen. De GT klasse hebben we gewonnen, maar de plaats als eerste achtertrekker moest ik laten aan Bjorn Syx. Ik heb er ook helemaal geen probleem mee om hem proficiat te wensen, een heel knap resultaat in zijn M3! Ik ga geen excuses zoeken, maar ik kom 50 en kijk al eens meer naar een boom of een paal langs de weg.”

Het team van Andy heeft maandagmorgen 7 uur gewerkt om de wagen weer proper te krijgen… De volgende en laatste wedstrijd op de kalender is de Hemicuda Rally in Koekelare binnen 2 weken. Vorig jaar werd de Hemicuda nog gewonnen door Andy.

# terug naar nieuwsoverzicht

FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto