FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto Yprauto Oostnieuwkerke Roeselare
× Home Aanbod Overname Sold Rallysport Historiek

Seizoen afgesloten als eerste Porsche in Kortrijk

Afgelopen weekend werd het rallyseizoen afgesloten met de Rally van Kortrijk. Maar na de verkoop van de Mitsubishi Lancer moest Andy Lefevere op zoek naar een andere wagen voor deze wedstrijd.

"Deels als voorbereiding op volgend seizoen hebben we de Porsche 997 GT3 van Chris Debyser gehuurd," opent Andy Lefevere het gesprek. "De bedoeling was ons te amuseren, want een Porsche leek ons niet de ideale wagen voor de modderige wegen rond Kortrijk. Maar de wagen heeft ons positief verrast!"

De openingsproef op de Lavano-site was bijzonder glad en niet echt relevant voor de rest van de wedstrijd. Het was ook constant zoeken naar grip.
"De gemiddelde snelheid lag bijzonder laag, maar geloof me sneller rijden werd meteen afgestraft... Zonder die proef zat er zeker meer in voor ons. Net zoals de proef van 't Hoge, waar we door de start op kasseien 5 seconden verloren in de eerste 200 meter.
In de andere proeven was de wagen bijzonder efficiënt. We hadden da afstellingen wat gewijzigd en dit was meteen ook voelbaar. Dankzij die afstellingen en de bandentips die we kregen van Tim Van Parijs konden we zelfs een tweede tijd noteren. We werden uiteindelijk achtste algemeen en dit resultaat heeft me nog meer overtuigd dat we met de aankoop van een Porsche de juiste keuze hebben gemaakt..."

De komende maanden zal er in de werkplaats van Yprauto verder gewerkt worden om in 2019 met de eigen Porsche uit te pakken.
"Het was een druk jaar we reden 7 wedstrijden en daarnaast waren we ook druk bezig met de verdere uitbouw van ABA Car Tech, onze tweede zaak in Kortrijk." besluit Andy.

# terug naar nieuwsoverzicht

FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto