FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto Yprauto Oostnieuwkerke Roeselare
× Home Aanbod Overname Sold Rallysport Historiek

Omloop van Vlaanderen eindigde in mineur

De ConXion Omloop van Vlaanderen moest voor Andy Lefevere het hoogtepunt worden van zijn seizoen, voor zijn thuisrally had hij immers een heuse Skoda Fabia WRC gehuurd. 

“Na de winst in Staden was ik heel gemotiveerd om het even goed te doen.” aldus de zaakvoerder van Yprauto. “Het was echter duidelijk dat Vincent Verschueren een pak sneller was dan in Staden, maar we stonden zaterdagnamiddag wel netjes tweede.
Net toen ik vertrok op Rumbeke begon het te regenen, Vincent was al een eerder weg dus dacht ik dat de wedstrijd gereden was. Hij zou immers langere tijd op droog wegdek rijden. Gelukkig bleef ik aanvallen en dat loonde, Vincent maakte een foutje en ik kon de leiding overnemen.”

Bij het ingaan van de laatste ronde had de Skoda Fabia WRC van Andy Lefevere 2 seconden voorsprong op de modernere Fabia R5 van Vincent Verschueren. Op de service werd de set-up van de Skoda aangepast en kreeg Andy plots meer vertrouwen in de wagen.
“Op Passendale reden we aan 110%, we namen wat risico’s en meteen hadden we een mooie voorsprong. Helaas ging het dan fout in Houthulst… Het was er heel hard gaan regenen, ik naam geen risico’s meer maar ik heb me in een remzone laten verrassen door aquaplaning… Ik moet geen excuses gaan zoeken, ik ben in de fout gegaan.”

De Skoda Fabia WRC ging tegen een zandzak en was te zwaar beschadigd om verder te doen… Uit voorzorg werden piloot en copiloot onderzocht, maar beiden hebben enkel wat last van gekneusde ribben.

Na afloop van de wedstrijd was Andy één van de eersten om Vincent Verschueren proficiat te wensen. “Hij is bijzonder snel en maakt ook heel weinig fouten. Verliezen van Vincent ging zeker geen schande zijn!
Nu gaan we wat rusten en proberen de Lancer klaar zetten voor de Hemicuda Rally. Er waren ook plannen om nog de Condroz te rijden met de Skoda Fabia WRC, maar die hebben we nu opgeborgen…"

# terug naar nieuwsoverzicht

FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto