FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto Yprauto Oostnieuwkerke Roeselare
× Home Aanbod Overname Sold Rallysport Historiek

TBR - Tweede zege van het seizoen

Iets meer dan een week geleden werd in Oekene de eerste TBR Rallysprint gereden, voor Andy Lefevere nog maar de tweede wedstrijd van het seizoen. Net zoals in de ORC kon de zaakvoerder van Yprauto.be de zege op zijn naam schrijven. “Als we dit het ganse seizoen kunnen doortrekken ben ik tevreden,” lachte Andy.

“Ik kende natuurlijk het parcours goed, we reden in het verleden met de TBR en Omloop van Vlaanderen reeds de meeste stukken. Maar ik heb toch het verschil moeten maken in de eerste kilometers. Het technische stuk lag me blijkbaar goed want daar was ik 7 seconden sneller dan Van Hoof en aan de finish bleef het ook 7 seconden. Die EVO IX en ook die EVO X van de familie Van Hoof zijn bijzonder snelle wagens, en in de rechte stukken naar het einde toe kon ik het verschil niet meer maken.”

De Lancer EVO X R4 van Andy Lefevere wordt volledig in eigen beheer geprepareerd en was opnieuw een voorbeeld qua betrouwbaarheid. 
Na de TBR heb ik een weekje verlof genomen, en nu zijn we begonnen met het inbouwen van een nieuwe motor. De vorige motor had iets meer dan 2000 koerskilometers en was aan vervanging toe. Qua prestaties zal een nieuwe motor weinig of geen verschil maken, we hebben een goed compromis tussen snelheid en slijtage gevonden. Moesten we willen kunnen we zeker nog sneller, maar dan slijt alles ook veel sneller en dat is niet de bedoeling.

De volgende wedstrijd van Andy Lefevere is de Rally van Staden. Andy stond reeds twee maal op het podium in Staden maar kon nog nooit winnen in zijn thuiswedstrijd. "Met de komst van 2 snelle R5’s zal het niet eenvoudig zijn, maar ik ga mijn vel bijzonder duur verkopen!

# terug naar nieuwsoverzicht

FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto