FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto Yprauto Oostnieuwkerke Roeselare
× Home Aanbod Overname Sold Rallysport Historiek

Derde in een heel moeilijke Rally van de Monteberg

Afgelopen weekend reden Andy Lefevere en copiloot Thijs Ozeel de Rally van de Monteberg. Vooral voor Thijs was het een druk weekend, op vrijdagavond stapte hij in het huwelijksbootje en na een korte huwelijksnacht werd hij zaterdagmiddag al in Poperinge verwacht voor de keuring en de verkenningen. 

Al vanaf de openingsronde was de Porsche GT3 in staat om vooraan mee te draaien tussen de Rally 2 wagens.
Het ging zeker niet slecht,” aldus Andy Lefevere na afloop.

In de tweede ronde begon het echter te regenen en op slicks met een achtertrekker in de regen was geen cadeau. Zelfs in vierde versnelling bleven de wielen spinnen… Op de zesde proef verloren we het contact met de eersten. Davy reed Busseboom 2 op een praktisch droge proef en wij reden in de regen. Zonder die 9 seconden verlies hadden we een andere wedstrijd gehad, maar Davy kloppen ging sowieso heel moeilijk geweest zijn. Zeker als je de omstandigheden van de laatste proef bekijkt. Op die laatste proef heb ik bewust gelost en de Porsche veilig aan de meet gebracht.

Andy en Thijs werden ondanks de regen nog knap derde op amper 20 seconden van de winnaars en met ruim een minuut voorsprong op de eerst volgende R5 wagen.

Ik ben dan ook heel tevreden met deze podiumstek, het harde werk aan de Porsche loont! De volgende wedstrijd is de Rally 4 Porsche in de streek van Hoei, daar hebben we geen last van de R5 wagens,” lacht Andy die later dit jaar ook nog één of meerdere wedstrijden van het Frans onverhard kampioenschap wil rijden.

# terug naar nieuwsoverzicht

FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto