FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto Yprauto Oostnieuwkerke Roeselare
× Home Aanbod Overname Sold Rallysport Historiek

Geslaagde kennismaking met Skoda Fabia R5

Afgelopen weekend sloten Andy Lefevere en Marc Noppe hun seizoen af met een vijfde plaats in de Rally van Kortrijk. De zaakvoerder van Yprauto was in Kortrijk niet op pad met de Porsche 997, maar hij reed voor het eerst met een R5.

"Ik ben tevreden van ons resultaat," opent Andy. "Jammer natuurlijk van de foutjes die we hebben gemaakt... Ik moet geen excuses gaan zoeken, ik ben dan wel 47 jaar oud ik heb me weer eens laten opjagen en hierdoor in de fout gegaan. Vooral die laatste fout was er teveel aan, op kp Bellegem gingen we op een brede baan aan 150 rond... De motor sloeg af en ik kreeg 'm niet direct weer aan de praat. Daar ben ik de voeling met de koplopers verloren."

Vooral op de proeven die heel vuil lagen toonde Andy Lefevere opnieuw zijn snelheid, het is duidelijk dat de Skoda Fabia R5 hem wel ligt. 
"Het is inderdaad een leuke wagen in de regen, ik had mijn nota's zo gemaakt dat ik wist waar ik zonder schade rechtdoor kon gaan en ik moet zeggen ik ben echt onder de indruk van de capaciteiten van deze Skoda in deze omstandigheden. 
Maar ik ben toch blij dat ikzelf voor een Porsche GT3 heb gekozen, ik weet niet of het op een droog wegdek even leuk zou zijn. Met een R5 ga je inderdaad meer kunnen winnen, maar het fungehalte ligt nog hoger in mijn Porsche... SXM leverde ons een perfecte wagen en gaf ons prima service tijdens de wedstrijd. Misschien ga ik ooit wel nog eens de Condroz rijden in een R5, maar ik kijk nu al uit om volgend jaar weer met de Porsche op baan te gaan.""

Het seizoen zit er nu op voor Andy Lefevere en hij blikt heel tevreden terug op het seizoen waa hij de langverwachte Porsche 997 GT3 liet debuteren. 
"We hebben een mooi seizoen achter de rug. Ik wil zeker iedereen nog eens bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, en vooral dan onze sponsors! We hebben heel wat partners die ons al enkele jaren steunen en ook dit jaat hun steentje hebben bijgedragen om zowel het project met de Porsche als met deze Skoda te realiseren. Ik ben blij dat ik hen een mooi seizoenseinde kon schenken met de overwinning in de Hemicuda en hier in Kortrijk zat er zonder de foutjes ook een podiumplaats in." 

- Experza interim
- Optiek Vanneste
- Schilderwerken Serpieters
- ConXion
- Voegwerken Kris Vandaele
- BMW Grondwerken
- Super Immo

# terug naar nieuwsoverzicht

FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto