FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto Yprauto Oostnieuwkerke Roeselare
× Home Aanbod Overname Sold Rallysport Historiek

7de overwinning voor Andy Lefevere in Hemicuda Rally

Andy Lefevere en copiloot Andy Vangheluwe konden gisteren de Hemicuda Rally op hun naam schrijven, het was de zevende overwinning in deze wedstrijd voor de zaakvoerder van Yprauto. Het was ook de allereerste zege met de Porsche GT3.

"En toch had ik deze niet echt zien aankomen, het parcours was bijzonder glad. Ik was zondagmorgen op slicks vertrokken omdat ik wist dat Houthulst droog was, maar op Kortemark was het echt glijden van bocht naar bocht... Het was de ganse dag echt zoeken naar tractie, we hanteren niet de meest spectaculaire rijstijl maar onze stijl is wel heel efficiënt. Ik wou gisteren ook geen risico meer nemen naar het einde toe, maar we zijn van die handrem gebleven en hebben gecocentreed de wedstrijd uitgereden."

Na de ConXion Omloop van Vlaanderen werd er hard gewerkt aan de ophanging van de Porsche, deze aanpassingen hebben hun vruchten afgeworpen. "Ik moet hier vooral mijn mecaniciens voor bedanken, je zou moeten weten hoeveel werk er verzet is na Roeselare... We hebben dit weekend echt een heel grote stap gezet, het is fijn om zo de winter in te gaan. Nog enkele details aanpassen en we zijn klaar om volgend jaar de strijd aan te gaan met de andere Porsches."

Met de 7 zeges in de Hemicuda Rally is Andy Lefevere recordhouder. Hij won de wedstrijd voor het eerst in 2002 met een Mitsubishi Lancer EVO 6.5 en deed dit later nog over met een BMW 325i E36, de BMW M3 E36, de BMW M3 E46 en tweemaal met de Mitsubishi Lancer EVO X. 

# terug naar nieuwsoverzicht

FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto