FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto Yprauto Oostnieuwkerke Roeselare
× Home Aanbod Overname Sold Rallysport Historiek

Geslaagde test in Staden

De Rally van Staden was voor Andy Lefevere en Marc Noppe de eerste rally van 2019 en ook het debuut van de langverwachte Porsche 997 GT3. Vooraf vertelde Andy dat hij niet naar het resultaat zou kijken en de wedstrijd vooral wou gebruiken om de nodige afstellingen te doen aan de wagen. 

“Op de eerste proef kon het al afgelopen zijn voor ons,” vertelde de zaakvoerder van Yprauto. Op een recht stuk ging het aan hoge snelheid fout… “Ik had veel te veel remdruk achteraan en bij het afremmen was het alsof Marc mijn handrem toe trok… “
De Porsche ging aan ruim 180 per uur in het veld en kwam na enkele pirouettes terug op de baan. “We hadden echt wel geluk, het kon veel slechter zijn afgelopen… Toen ik weer op baan kwam hoorden we dat we een lekke band hadden en bij het vervangen hadden we ook nog problemen met de krik. We verloren 7 minuten, maar het voornaamste was dat we nog in koers waren.”

De rest van de dag werd gebruikt om de Porsche verder af te stellen. “We zijn opnieuw van nul herbegonnen, want de afstelling die we hadden was boven de 100 per uur waardeloos, de wagen voelde veel te slap aan. Ik denk dat we nu een goede basis hebben om verder te werken. Voor de ConXion Omloop van Vlaanderen doen we nog een test, vooral bij het uitkomen van de coupures is er nog werk aan de winkel… De Porsche is immers geen eenvoudige wagen om af te stellen.”

Ook de toeschouwers in Staden waren bijzonder enthousiast over de nieuwe wagen. “Onze Porsche is als eerste uitgerust met de nieuwe uitlaat die binnenkort verplicht zal worden en ook een pak stiller is, daardoor leek het voor sommigen dat we niet voluit gingen. Maar als je ziet dat we op het einde net na de eerste R5 wagens zaten met onze achterwiel aangedreven Porsche, dan weet je dat het hard gaat…” besluit Andy.

# terug naar nieuwsoverzicht

FACEBOOK Yprauto Instagram Yprauto